LIQUID ART SRL
Str. Mihail Moxa nr. 20, sector 1
Telefon: 0761.10.42.88
afla mai multe informatii de contact
Acest site este in reconstructie. Ne cerem scuze pentru posibilele informatii lipsa.

Incalzirea prin pardoseala - Secretul este automatizarea adecvata

Sistemul de incalzire in pardoseala este unul inertial si de aceea necesita asocierea lui cu o automatizare adecvata, proprie fiecarui proiect. A folosi in acest caz mecanizarea sau o automatizare nepotrivita este ca si cand ai da unui cal insetat sa bea un degetar de apa. Adica, in limbaj popular, o frectie la picior de lemn.
Incalzirea in pardoseala, numita inca pe ici-colo “pardoseala radianta”, realizeaza transferul termic preponderent prin radiatie termica. Radiatia termica este un fenomen de transfer al energiei termice prin unde electromagnetice, care transporta o anumita cantitate de energie termica, absorbita de corpurile intalnite in cale.

Astfel incat, pentru realizarea incalzirii prin pardoseala DANGULV-PEXGOL este imperios necesar un calcul precis, o planificare specifica si o executie riguroasa. Este recomandat a se apela la specialistii nostri in vederea realizarii gratuite a planificarii si a proiectului, dupa care instalatorii nostri sa execute pe santier, usor, corect si cat mai rapid, un sistem dedicat, cu o eficienta maxima.
In principal, in planificarea pardoselilor radiante un pas important este calculul cat mai precis al necesarului de caldura, pentru a nu se supradimensiona sistemul, ceea ce ar duce la costuri suplimentare inutile. Nici de subdimensionare a sistemului, deoarece ar duce atat la costuri suplimentare inutile, alaturi de un confort termic nu tocmai grozav(si implicit la ideea ca incalzirea in pardoseala nu e buna de nimic - si, ca o consecinta evidenta “se cere” suplimentarea sistemului cu radiatoare sau ventiloconvectoare).

Printr-un calcul sofisticat se determina - in functie de finisajul pardoselii si a necesarului de caldura al incaperii respective - pasul de amplasare al tevilor pex, diametrul tevii de pex, automatizarea specifica fiecarui proiect, numarul buclelor si al circuitelor, la care se tine seama de faptul ca lungimea unui circuit trebuie sa fie de cel mult 100 m (chiar daca e posibil si 120 m). De fapt, cu cat buclele sunt mai mici, cu atat sistemul va da randament maxim in exploatare si va avea un consum mai scazut.
Apoi, cunoscand pasul, numarul de bucle si numarul de circuite, se alege automatizarea adecvata, proprie imobilului respectiv, care se va amplasa pe cat posibil in centrul de greutate al zonelor de circuite(echilibrare hidraulica). Sistemul este mai usor de echilibrat din punct de vedere hidraulic daca toate circuitele sunt pe cat posibil apropiate ca lungime. Si-ar mai fi multe altele de spus…

Pexgol Pexgol Trebema Aqua 2000 Thermia IQ Net ISO 9001 ISO 14001